Inrichting slaapkamer

 
 
 
 
 
De slaapkamer moet een ruimte worden waar u volledig tot rust kunt komen en is die niet zo erg groot, zet er dan niet te veel spullen in. Bij de inrichting is de kleurkeuze belangrijk maar kies altijd die kleuren die bij u passen. U moet rekening houden dat het `s nachts pikkedonker moet zijn. U kunt kiezen uit diverse raamblinderingen. Het juiste bed is belangrijk. De juiste verlichting is ook zo`n belangrijk onderdeel.
 

Het inrichten

Slaapkamer inrichtingVoordat u uw toekomstige droomslaapkamer gaat inrichten moet u eerst wat ideeŽn opdoen voordat u gaat ontwerpen. Daardoor krijgt u een beter beeld van wat u uiteindelijk wilt. Misschien is uw keuze gevallen op een romantische slaapkameruitvoering. Of wordt het toch een designslaapkamer? Houdt u toch meer van een  moderne inrichting of van een echte hedendaagse?
Een romantische stijl is meer dan kaarsjes alleen. Daar hoort ook een dik tapijt bij in de juiste kleur. Ook de gordijnen moeten passen bij de rest. Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het bed. Dat moet uitnodigend zijn, groot en zacht. Zachte kleuren zullen hier aan bijdragen.
Een designslaapkamer is met de kleuren wit en zwart. Strakke inrichting met en eigentijdse gevoel.
Een moderne inrichting geeft felle kleuren. Deze inrichting staat ook voor functioneel en stijlvol.
De hedendaagse inrichting heeft alle gemakken zoals een radio en een televisie. Daar hoort natuurlijk een douche bij. Dat kan een douchecabine zijn of een inloopdouche.
 
 

Slaapkamerbed

Het eerste waar andere mensen naar kijken bij het betreden van uw slaapkamer is natuurlijk uw bed want het bed heeft en geeft een bepaalde uitstraling en het is toch het middelpunt. Echt comfort is een bed dat verstelbaar is; u kunt makkelijker uw favoriete boek lezen of naar uw lievelingsprogramma kijken op de televisie. Een goed bed gaat samen met een goed matras. Een slecht matras geeft slapeloosheid en rugklachten. Ga dus voor een bed van hoge kwaliteit, voor hoogstaand slaapcomfort dat in het totale plaatje past. Meer info slaapkamerbedden ...
 

Opbergruimte

Is een belangrijke zaak want is er te weinig ruimte, dan zal het al snel een rommelige kamer worden. Een topper is natuurlijk een inloopkast, erg populair! Maar ook een inbouwkast scoort altijd goed.
 

Slaapkamermeubelen

De slaapkamer wordt ingevuld met slaapkamermeubelen. Een garderobekast hoort er natuurlijk bij. Dat is ook van toepassing voor een ladekast en voor een wandplank. Daar kunt u veel op kwijt zonder dat het rommelig overkomt. Wat ook heel netjes staat en leuk om te zien is een schoenenrek. Een of meerdere spiegels horen er thuis. Aan elke kant van het bed staat een mooi bijpassend nachtkastje.
 
Slaapkamer meubels
 
 

Verlichting

Vaak wordt hier te weinig of zelfs helemaal geen aandacht aan besteed terwijl dat zo ontzettend belangrijk is. Met de juiste  slaapkamerverlichting creŽert u een fijne sfeer. Het zal ook zeker het slaapcomfort verhogen. Felle verlichting hoort niet thuis in de slaapkamer. Wel op elk nachtkastje een lamp.
 

Tips voor uw slaapkamerinterieur

  • Als u een kleine kamer heeft, plaats dan de meubels zo ver mogelijk uit elkaar. Daardoor lijkt de ruimte groter.
  • Bezuinig nooit op uw bed. Ga voor kwaliteit want goed slapen is belangrijk.
  • En dat geldt zeker voor het matras en voor het hoofdkussen.
  • Installeer uw radio en televisie zodanig dat u aangenaam kunt luisteren en kijken dus dat u de juiste positie heeft.
  • Zorg altijd voor voldoende ventilatie, voor de juiste koeling en verwarming. Ook deze zaken dragen bij het slaapcomfort.

inrichting slaapkamer