Slaapkamerkasten, slaapkamerdressing en inloopkasten

| Meer

Slaapkamerkasten

 
Om al uw kleding, spullen en nog veel meer op te ruimen in uw slaapkamer is ruimte nodig. U wilt al uw zaken netjes opruimen. Dat geeft een prettige indruk maar heeft u te weinig kastruimte, dan zult u uw zaken ergens anders gaan neerleggen en daardoor ontstaat een rommelige indruk. Zorg dus altijd voor voldoende kast- en laderuimte. Om alles netjes op te ruimen zijn er diverse soorten slaapkamerkasten.
 

Soorten slaapkamerkasten

 • Kleerkasten zijn echt nodig. U kunt uw pakken, rokken, jurken, truien en vesten en nog veel meer ordelijk ophangen in zo`n kast. Doet u dan deze kast open, dan hangt alles er netjes bij.

 • Een dressingkast is een overzichtelijke kast. U kunt uw kledingsoorten scheiden en u ziet snel wat u allemaal heeft hangen. Een dressingkast straalt ook zeker een bepaalde luxe uit en is daarom een wens van vele vrouwen! Een ander woord voor dit type kast is de inloopkast.

 • Een schuifdeurkast is een kast met schuifdeuren en is de ideale kast als u niet beschikt over erg veel ruimte. U heeft geen last van draaiende deuren. Uw ruimte wordt dus optimaal benut.

 • Een draaideurkast is een type kast met een of meerdere draaiende kastdeuren. Ook te gebruiken in de wat kleinere ruimten.

 • De vouwdeurkast is goed toepasbaar in een kleine ruimte. De maximale toegankelijkheid is de kracht van deze soort kast.

 • SchuifdeurkastenEen zweefdeurkast is geschikt voor een kleine ruimte in uw slaapkamer. De deuren gaan soepel open en dicht. Ideaal voor kleren in te hangen.

 • Een muurkast is een kast in de muur. U kunt daar kleren in ophangen. Wordt ook vaak gebruikt als computerruimte.

 • In een linnenkast ligt al het linnengoed. Netjes opgestapeld en geeft een verzorgde indruk.

 • Garderobekasten zijn ruime kasten. U kunt daar ondermeer jassen in ophangen en andere grote kledingstukken.

 • Een schoenenkast is mooi om te zien en erg functioneel. U kunt soort bij soort zetten en kleur bij kleur.

 • Een kast tot aan het plafond biedt mogelijkheden om grote dingen weg te werken zoals dikke kussens en dekbedden.

 • Tenslotte zijn er ook nog inbouwkasten en aanbouwkasten.

 

Inloopkast - dressing
 
 
 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wandÖ

U kunt alle soorten kasten verrijken met een spiegel. Dat kan een kleine spiegel zijn maar ook een decoratieve. Spiegels lijken uw slaapkamer groter te maken en zijn erg makkelijk tijdens het aankleden.
 
 

Indeling slaapkamerkastIndeling slaapkamerkast

De kastindeling is geheel persoonsafhankelijk. Zo kunt u bepalen hoeveel legplanken er in komen. Ook het aantal roeden en laden bepaalt u zelf. Extra luxe in uw kasten is om een halogeenspotje te plaatsen. Geeft een leuk effect en u kunt beter zien.
 
 

Ontwerpen en laten maken van een slaapkamerkast

U wilt geen standaardkast maar een kast die u praktisch vindt én mooi. Dan gaat u eerst de ideale kast ontwerpen.
U kunt daarna dit ontwerp op maat laten maken. Voordeel is dat u geen ongebruikte ruimte krijgt. Ook de hoogte van een kast kunt u zelf bepalen. Dat geldt ook voor het hang- en sluitwerk. Duurder uit maar daar krijgt u de kast voor terug zoals u die wenste en bovendien uniek in zijn soort is !
 

De kastafmetingen van een slaapkamerkast

Zijn heel verschillend. Er is vele modellen, elk met eigen afmetingen.

Een opberglade mag in geen enkele slaapkamer ontbreken. Zij dienen voor het opbergen van kleine spulletjes zoals stropdassen, horloges, oorbellen en andere sieraden. Het voordeel is dat deze zaken niet gaan kwijtraken. U houdt alles bij de hand in zo`n opberglade. Erg praktisch!
 
slaapkamerkast