Soorten slaapkamers

 
 
 
 
 
Er zijn nogal wat soorten slaapkamers. Zo is er een babyslaapkamer, een peuterslaapkamer, een kinderslaapkamer of  jeugdslaapkamer en een slaapkamer voor volwassenen.

Naast deze soorten slaapkamers is er nog een echte meisjesslaapkamer en een stoere jongensslaapkamer.
De rij van slaapkamers wordt gesloten door de klassieke slaapkamer, de antieke slaapkamer, de designslaapkamer, de moderne slaapkamer en de tijdloze slaapkamer.

 


De babyslaapkamer

Baby slaapkamerStapt u hier naar binnen, dan ruikt het echt naar een baby. Kijkt u rond, dan ziet u de vrolijke kleurtjes, de knuffeltjes en grappige afbeeldingen aan de muur. In de babykamer staat een commode. En niet te vergeten natuurlijk, de wieg. Enige tijd later wordt die vervangen door een ledikant. De vloer van deze kamer mag glad zijn zonder dat het gevaar oplevert van uit- of wegglijden. De vloer moet makkelijk schoon te maken zijn. Om de juiste indirecte verlichting te regelen voor de baby is een dimmer ideaal.
Gaat u de babykamer schilderen gebruik dan altijd verf die weinig of geen oplosmiddelen bevat. Plaats de wieg of ledikant niet bij gordijnen en nooit in de buurt van de verwarming.

 


De peuter- of kinderslaapkamer

KinderslaapkamerDe babywieg is inmiddels op de zolder gezet dus nu kunt u de kamer inrichten voor uw kleuter. Dan komt er een kinderbed in te staan. De tekeningen worden vervangen door stoere prints. Ook is er vaak een tafeltje met een stoeltje. Wat niet mag ontbreken is een speelgoedkist of een poppenkast.

 

 

 

 

 

 


De jeugdslaapkamer of tienerslaapkamer

TienerslaapkamerVooral nu komt het onderscheid te voorschijn wat betreft een jongen en een meisje. Een jongen heeft belang bij voetbalclubs en snelle auto`s. Een meisje gaat voor veel poppen en knuffels. Ook onze tieners hebben behoefte aan een leuke toffe tienerslaapkamer om samen met vrienden of vriendinnen van te genieten.
 
 
 
 
 
 
 

Slaapkamer voor volwassenen

Daarin staat een dubbelbed of twee éénpersoonsbedden aan elkaar en er moeten niet te veel meubels in staan want dat maakt de kamer kleiner. De kleuren die er zijn moeten passen bij de rest en zijn vooral licht getint. Ook de verlichting moet goed zijn. Uiteraard is het matras van belang en de rest van het linnengoed. De vloer draagt geweldig bij aan de juiste sfeer. Verwarming is aangenaam maar verluchten moet op tijd.
 
Slaapkamer
 
 
 

Meisjesslaapkamer

Meisjes slaapkamerHierbij is het duidelijk de bedoeling dat een meisje alles gaat inrichten. Muziek is belangrijk dus een muziekinstallatie zal er in komen staan. De kleur is roze en deze kleur wordt vaak gecombineerd met wit, zwart, groen en bruin. Een of meerdere kasten met spiegel is een `must` in een meisjeskamer. Een toilettafel behoort er zeker te zijn want opmaken is een belangrijk meisjesonderdeel. Een computer mag al helemaal niet ontbreken. Deze kamer is van haar dus laat haar de kamer inrichten. Zo wordt het haar paleisje.
 
 
 
 

Jongenskamer

Jongens slaapkamerTe beginnen met het aloude camouflagenet. Dit moet! De kleur is blauw van het behang of van de geverfde muren. Autoposters en de favoriete voetbalclub mogen nooit ontbreken. Dat geldt voor een muziekinstallatie en een computer. Uiteraard mag niemand deze jongenskamer opruimen. Hoe meer kleding op bed en op de grond, des te stoerder is dit. Een echte jongenskamer dus!
Klassieke uitvoering
En dan wordt er veel gebruik gemaakt van authentieke materialen. U krijgt daardoor het fijne gevoel van rust, geborgenheid, warmte en comfort.
 
 

Designslaapkamer

DesignslaapkamerDe kenmerken zijn vooral strak en modern en geven een rustig gevoel aan het nachtverblijf. Daarbij hoort een mooie decoratieve spiegel. Alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd. Ook worden er vaak felle kleuren gebruikt.
 
 
 
 
 
 

Moderne slaapkamer

Moderne slaapkamerZachte stoffen, mooie kleuren en verrassende vormen kenmerken de moderne slaapkamer. Luxe opbergmanden, fotolijsten en kandelaars horen hier ook in huis. Natuurlijk een beste audio- en videosysteem voor genieten van muziek en beeld.
 
 

Tijdloze slaapkamer

Een tijdloze slaapkamer die niet echt een bepaalde stijl vertegenwoordigt. Dat betekent dat u zelf bepaalt wat u er in wilt hebben. Dat betekent ook dat vele slaapkameronderdelen op maat zijn gemaakt. Het resultaat is een slaapkameruitvoering die u in gedachten had bij het ontwerpen.