Juiste verlichting in de slaapkamer bepaalt de uiteindelijke sfeer!

| Meer

Verlichting slaapkamer

 
 
 
 
Slaapkamerverlichting zal de uiteindelijke sfeer in de slaapkamer bepalen. Het is dus een persoonlijke keuze en het resultaat is daarom uniek. Deze verlichting is een combinatie van plaatselijke lichtpunten met algemene licht en rustige achtergrondverlichting. Wordt deze goed gecombineerd, dan heeft u het goed gedaan. De lampen dragen hier uiteraard aan bij. Eigenschappen van lampen zijn de lichtkleur, de hoeveelheid licht, de kleurweergave en de richting van het licht.
 

Soorten slaapkamerverlichting

 
 • Slaapkamer verlichtingOpbouwverlichting kan in het plafond zitten en in de wand. In het plafond zit dan een plafonnière. In de wand zit een lamp die naar beneden of naar boven schijnt. De lamp heeft een bepaalde lichtopbrengst.
 • Inbouwverlichting in het plafond . Daar zitten spotjes of led -spotjes en deze kunnen ook in de wand zitten.
 • Verlichting van het nachtkastje. U kunt op uw nachtkastje een lamp zetten. Makkelijk bij het lezen. Lichtsterkte is aan te passen door er een dimmer tussen te plaatsen.
 • Grondspots worden aangebracht vóór het bed. Geeft een mooi effect en is bijzonder sfeerverhogend.
 • Natuurlijk is er dan nog de pendelverlichting en de dimverlichting.
 • Sfeerverlichting is een belangrijk item in uw slaapvertrek. Dat houdt in dat felle lampen geen bijdrage aan de sfeer zullen geven.
 • Wat er wel aan bijdraagt is accentverlichting. Sommige onderdelen worden extra beschenen en dat levert prachtige en verrassende effecten op. Zo kunt u spots richten op de kleerkast of kunt u kiezen voor ledlampjes voor de slaapkamer. Het werken met schaduweffecten. Deze ontstaan door uitgesneden stukken in de lampenkap.
 
 

Type slaapkamerverlichting

 
VerlichtingEen bijzonder type waar veel mensen op vallen is de romantische verlichting. Dat houdt in dat er op de eerste plaats niet veel licht in uw slaapappartement is en dat kunt u maken door middel van een dimmer. Daarnaast zal een staande lamp met een rode bekleding wonderen doen.
 
Een geheel ander soort is de decoratieve verlichting. Daar worden led -lampjes voor genomen. U kunt gaan voor echte prachtige accenten tot bijzondere kleurwisselingen op een groot oppervlak.
 
Heeft u een computer in uw slaapkamer staan, dan moet daarvoor functionele verlichting voor hebben. Het licht moet optimaal zijn om te kunnen werken, en u moet niet in uw eigen licht komen te zitten. Deze soort moet u ook hebben boven of naast de spiegel van de dressingtafel.
 
Er is ook nog de klassieke verlichting. Deze is vooral toe te passen in oude woningen en is zeker niet `ouderwets` te noemen. Lichtarmaturen zijn handgemaakt en zijn van metaal of van glas. Deze armaturen dragen bijzonder veel bij aan topgezelligheid en warmte.
U kunt ook bepaalde onderdelen accentverlichting geven. Bepaalde onderdelen worden dan extra beschenen waardoor zij nóg meer opvallen. Deze soort verlichting zal het comfort zeker doen verhogen.
 
Soorten slaapkamer verlichting
 
 
 

Armaturen

Design verlichting slaapkamerEen armatuur is een draagconstructie. Deze is geschikt voor één of meerdere lichtbronnen. Natuurlijk, een mooie armatuur is belangrijk maar de juiste verlichting is toch hét onderdeel in uw slaapkamer.
 
 

Verlichtingtips

 • Zorg dat het licht écht bijdraagt aan de sfeer zoals u die voor ogen heeft. Gebruik daarom nooit fel licht. Spotjes op diverse plaatsen doen het altijd goed.
 • Zorg ervoor dat u het licht kunt dimmen.
 • Ga voor mooie armaturen. Zij dragen zeker bij de sfeer.
 • Maak gebruik van halogeenlampen. Zij stralen een bepaalde warmte uit.