Slaapkamervloer-pvc, hout,kurk, laminaat, tapijt of een mooie vloerbekleding

| Meer

Slaapkamer vloer

 
De duurzaamheid van een vloer is niet zo belangrijk in een slaapkamer. Dat komt omdat er relatief gezien, weinig op wordt gelopen. Wat wel belangrijk is, is de uitstraling. Een vloerbedekking is een belangrijk onderdeel en staat voor uitstraling, sfeer, gezelligheid en warmte. Het is aan te bevelen om eerst eens goed rond te kijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en zo komt u tot de juiste slaapkamervloer.
 
 

Soorten vloerbedekking

U kunt een zachte wollen vloerbedekking leggen. Voelt heel lekker aan de blote voeten. Geeft ook een echt warm gevoel. Wat steeds meer wordt toegepast is een vloerbedekking van kurk. Zeker als u gevoelig bent voor stof is kurk bijzonder geschikt.
U kunt ook denken aan een vloer van vinyl, van parket of van laminaat. Het nadeel van deze drie materialen is dat het koud aanvoelt en vrij gehorig is. Een alternatief zijn stenen plavuizen met daarop een lekker tapijt vůůr uw bed.
U wilt uw slaapkamer romantisch inrichten. Dan is een oude houten vloer een fijne oplossing.
Een schitterende look is een houten vloer met metalen mozaiŽk- inleg.
Een eiken vloer geeft dat heerlijke nostalgisch gevoel. Straalt een enorme rust en weldaad uit.
Een andere soort vloerbedekking is van pvc. Pvc staat PolyVinylChloride. Deze kunststof wordt voor vele doeleinden gebruikt. Het is erg duurzaam, voelt warm en comfortabel aan en is makkelijk schoon te maken. Is verkrijgbaar in stroken en in tegels.
Een linoleum vloerbedekking is ook een interessante optie.
 
 

Slaapkamer vloer laminaatLevensduur slaapkamervloeren

  • Natuursteen gaat wel 40 jaar mee.
  • Zeil en laminaat gaan 10 jaar mee.
  • Kurk gaat tussen de 15 en 20 jaar mee.
  • Hout en parket tussen de 10 en 30 jaar. Het is afhankelijk van de sterkte.
  • Linoleum kan wel 25 jaar mee.
 
 
 
 
 

Hoe kunt het beste uw vloer onderhouden?

Dat is afhankelijk van het type vloer dat heeft. Bij de ene soort kunt u alleen maar stofzuigen, bij de andere soort kunt u met water schoonmaken. Bij houten vloeren is het raadzaam deze regelmatig in de was te zetten. Een wollen vloer is schoon te maken met ammonia. Bij plavuizen kunt u groene zeep gebruiken met water.
 
 

HygiŽne

Linoleum en vinyl zijn bijzonder hygiŽnisch omdat deze makkelijk zijn schoon te maken én te houden. Dat geldt ook voor laminaat, parket en pvc. Bij wol is dat een stuk minder.
 
 

Vermijden van huisstofmijt

Zorg voor verlichte ruimte; huismijt houdt hier niet van. Ook geen losliggende tapijten en geen zware overgordijnen. Klop het matras regelmatig uit en leg dit in de zon. Regelmatig luchten is ook aan te bevelen en gebruik anti-allergisch hoezen.
 
slaapkamervloer